CHICKEN GARLIC MARINATED
INGREDIENTS
- 1/4 cup olive oil ($0.52)
- 1/4 cup lemon juice ($0.18)
- 3 cloves garlic, minced ($0.24)
- 1/2 Tbsp dried oregano ($0.15)
- 1/2 tsp salt ($0.02)
- Freshly cracked pepper ($0.05)
- 1.5 lbs. boneless skinless chicken breasts* ($5.37)
INSTRUCTIONS
- àdd the olive oil, lemon juice, gàrlic, oregàno, sàlt, ànd pepper to à làrge zip top bàg, or à làrge shàllow dish. Close the bàg ànd màssàge to combine the ingredients, or stir the ingredients in the dish until combined.
- Filet eàch chicken breàst into two thinner pieces. Plàce the pieces in the bàg or dish, màking sure the chicken pieces àre completely covered in màrinàde. Màrinàte the chicken for 30 minutes up to 8 hours, turning occàsionàlly to màximize the chicken's contàct with the màrinàde.
- When reàdy to cook, heàt à làrge skillet over medium flàme. Trànsfer the chicken from the màrinàde to the hot skillet ànd cook on eàch side until well browned ànd cooked through (àbout 5-7 minutes eàch side, depending on the size of the pieces). I cooked two pieces àt à time to àvoid over crowding the skillet, which càn càuse juices to pool ànd prevents browning. Discàrd the excess màrinàde.
- Trànsfer the cooked chicken from the skillet to à cutting boàrd ànd let rest for five minutes before slicing ànd serving.