BREADTWISTS CINNAMON ROLL
Ingredients
Dough Ingredients:
- 1½ cups warm watër
- 2 Tbsp. sugar
- 1 Tbsp. yëast
- 3½ cups flour
- 1 tsp Salt
- Cìnnamon Sugar Mìxturë:
- 5 Tablëspoons Buttër, mëltëd
- ⅓ cup sugar
- 2 tëaspoons cìnnamon
- Crëam Chëësë Glazë:
- 4 ouncë crëam chëësë, softënëd
- 3 Tablëspoons buttër, softënëd
- 1 cup powdërëd sugar
- ¼ cup half and half
Instructions
- Mix warm watër, sugar and yëast togëthër. Lët that sit for 5 minutës.
- Add flour and salt to thë watër, sugar, and yëast. Mix this until smooth and lët it raisë for 10 minutës. I usëd my kitchënaid mixër with thë dough hook and it was so ëasy and workëd grëat!
- Roll out thë dough in a largë squarë on a flourëd surfacë. Brush thë dough with thë mëltëd buttër. Combinë thë sugar and cinnamon in a small bowl. Sprinklë on top of thë mëltëd buttër.
- Fold thë dough in half. Cut thë dough into onë inch strips. A pizza cuttër workëd grëat for më!
- Twist thë onë inch strips of dough and placë on a cookië shëët. Lët that sit for anothër 10-15 minutës to raisë.
- Bakë at 400 dëgrëës for 20 minutës or until goldën brown. My ovën took about 17 minutës for thësë to bë lightly brown.
- To makë thë crëam chëësë glazë, combinë softënëd crëam chëësë, softënëd buttër, powdërëd sugar, and vanilla. Mix until combinëd and smooth. Drizzlë on top of thë brëadtwists.