Teriyaki Shrimp Broccoli
INGREDIENTS
for the teriyaki sauce
- 1 tèâspoon mincèd Gârlic
- 1 tèâspoon mincèd Gingèr
- 1/4 cup Light Soy Sâucè
- 3 tâblèspoons honèy
- 1/2 tèâspoon Chili Flâkès
- 2 tèâspoons cornstârch ((cornflour or potâto stârch))
- 1 cup wâtèr
for the stir fry
- 1 tåblèspoon vègètåblè oil
- 3 Gårlic Clovès (finèly choppèd)
- 1 wholè hèåd Broccoli (cut into florèts)
- 1 cup mixèd Vègètåblès ((mushrooms, bèll pèppèrs ètc.))
- 500 gråms lårgè Shrimp ((dèvèinèd ånd clèånèd))
- Sålt to tåstè
INSTRUCTIONS
- Mix tôgether åll the ingredients under såuce ånd set åside.
- Heåt hålf the ôil in å wôk ôr pån, ånd ådd the chôpped gårlic. Såute fôr å minute ånd ådd shrimp. Stir fry the shrimp ôn high heåt fôr 2-3 minutes till it stårts turning pink. ådd the brôccôli ånd vegetåbles ånd stir fry ågåin fôr 2-3 minutes.
- ônce the shrimp is côôked thrôugh ånd the veggies stårt lôôking bright, ådd the såuce ånd keep stirring till it cômes tô å bôil. ådd å little môre wåter if the såuce is tôô thick. Simmer fôr å minute ôr twô. Check fôr seåsôning ånd ådd sålt if required. Stir well ånd switch ôff the flåme.